Næmingar
Danskt

Dette er vores dansk-side. Her bliver der skrevet informationer om, hvad vi laver i danskfaget. Her bliver der også lagt opgaver ud. Når der ligger nye informationer her, så bliver det bemærket i ugeplanen.


Vi har 3 ugentlige timer i dansk: 1 time tirsdage og 2 timer torsdage. Vi arbejder med grammatiske opgaver og retstavning tirsdage og med litteratur torsdage.

Book-bento

I Book-bento gælder det om at være kreativ og iscenesætte en bog i en kvadratisk form. Book-bento iscenesætter bogen på en måde, som udtrykker din egen oplevelse af bogen, og som skaber en æstetisk og visuel fortælling omkring bogen. Det er vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvordan du gerne vil fremstille bogen, og hvilke ting og stemninger, du synes passer til den.

Spørgsmål, man kan stille sig: Skal bogen ligge på et stykke stof, noget farvet papir eller måske ude i naturen? Vælg baggrund ud fra, hvad der passer til handlingen, hovedpersonen, grundstemningen eller farverne på bogens forside. Hvilke ting og sager kunne fortælle noget om bogens karakterer, handlingen, sted/miljø? Det kan være alt, man synes kunne fortælle noget om bogen, og det kan selvfølgelig også være ting, som er konkret beskrevet i bogen og spiller en rolle. Bogens forside er altid tydeligt synlig i Book-bento.

https://www.laesesporet.dk/sites/default/files/inline-files/book-%20bento%20%281%29_0.pdf

 

Diktat 13. des.

Afsluttende præsentationsarbejde med folkevisen Valravnen og romanen Valravnen

Valravnen - en analyse og fortolkning

Folkeviser og eventyr

Vi starter året med et forløb om folkeviser og eventyr; mundtligt overleverede fortællinger. Vi lærer om genrerne folkeviser, folkeeventyr og kunsteventyr/tingseventyr.

Vi læser, analyserer og fortolker folkevisen Valravnen. Vi læser, analyserer og fortolker romanen Valravnen af Cecilie Eken, der er en gendigtning af folkevisen af samme navn. Vi læser analyserer og fortolker to folkeeventyr, Huset i skoven og Enebærtræet og to kunsteventyr af H.C. Andersen, Tepotten og Sølvskillingen.