Næmingar
Danskt

Í donskum hava vit 4 tímar um vikuna. 

Vit fara at arbeiða við Fandango 5, ymiskum tekstum og uppgávum av m.a. netinum. Eisini fara vit at arbeiða við bókini Ny Skriftlig. 

Hjemad

Efter nogle timer med kun få ryk i snøren rejste den gamle mand sig op fra sit fiskerleje ved vandet. En lille ørred var hans fangst. Det var ikke meget, men nok til et måltid til ham selv og hans kat. Lige meget det havde været en dejlig og solrig dag. Han havde kunnet sidde og tænke i fred og ro, nydt fuglenes kvidren i træerne og ændernes leg i vandet. Madpakken var spist op, så nu var det på tide at tage hjem til katten, som nok var sulten efterhånden.

Fornøjet med fisken dinglende i den ene hånd og fiskestangen i den anden gik den gamle mand fløjtende ad stien hjemad.

 

Fangsten

Der var noget, der rykkede hårdt i fiskestangen! Den gamle mand smed sin sandwich fra sig og greb i fiskestangen, før den gled ud i vandet. Det føltes, som noget stort havde bidt sig fast. Den gamle vidste, at han måtte være forsigtig for ikke at miste sin fangst. Han hev langsomt linen ind. Han følte, hvor spændt han var. Han kunne næsten smage den saftige fisk i munden. Det måtte være en stor fisk, så tung den var.

Så så han noget komme op af vandet. Med store øjne så den gamle mand en gammel gummistøvle dingle fra fiskekrogen!

På fisketur

Da den gamle mand kom ned til søen, satte han et sted, hvor han kunne sidde behageligt. Han satte rygsækken mod et træ. Han kom madding på krogen og satte sig på en sten. Derefter kastede han snøret ud i vandet.

Tålmodigt sad den gamle mand og nød det dejlige vejr, mens han ventede på bid. Han tog en kande kaffe og en madpakke ud af rygsækken. Han ville spise et stykke brød i fred og ro. En lille fugl havde sat sig på en grenen af et træ for at vente på, at nogle krummer ville falde ned på jorden. Den gamle mand smilede mod fuglen og smed nogle brødkrummer i fuglens retning.

Pludselig rykkede det i fiskestangen………

Staveord - derefter - rygsæk - madding - krogen - tålmodigt - dejlige - fugl - havde - træ - falde

De hemmelige youtubere

Turen
En dag gik den ældre mand meget tidlig afsted om morgenen. Solen var endnu ikke stået op. Manden havde taget sin bedste hue på, gummistøvler og en regnfrakke. Over skulderen havde han en rygsæk og i hånden en fiskestang. Han fodrede katten og gik så ud ad døren. Katten gik, som den plejede, efter den ældre mand. Ved stengærdet hilste manden farvel til katten, for han vidste, at katten var fulgt med ham. Katten viste sin ejermand, at den ville vente på ham, ved at sætte sig op på gærdet. Fløjtende traskede manden videre, mens solen langsomt stod op. En gang vendte han sig om for at se, om katten også denne gang ville vente på ham.

Staveord: havde - gummistøvler - plejede - ældre - fulgt - fløjtende - vidste - viste - vendte - vente

Den gamle mand og katten

Der var engang en ældre mand, der boede helt alene. Han havde en kat, som var stribet grå og sort. Det var meget godt for den ældre mand at have katten, for den kunne han snakke med, da han følte sig ensom. Der var ingen andre huse i nærheden, så hvis manden skulle møde andre mennesker, skulle han gå to kilometer. Det var dog ikke noget problem for manden, da han var frisk og ikke havde problemer med at gå. Katten plejede nogle gange at gå lidt sammen med manden. Men da de nåede stengærdet, hvor de andre huse var, stoppede katten op og sprang op på gærdet at sidde. Der kunne den stribede kat sidde i flere timer og vente på sin ejer. Da den gamle mand så vendte tilbage, fulgte han denne tilbage til huset.

 

Keyp eitt hefti at skriva í til uppgávur og notatir!

Bind Fandango 5 inn og set navn á!