Næmingar
Danskt

Danskt

Lær at folde en Nip napp

https://www.youtube.com/watch?v=5xYm_6ZDBzs

 

I skal bruge nip nappen til at lave nogle spørgsmål om eventyret "Konen i muddergrøften". 

Udenpå de 4 sider skal I skrive tal (stave dem) på hver side.

Indeni skal I skrive (stave dem) 8 forskellige farver og farv den rigtige farve rundt om. Da I så skal tælle, hvor mange flip I skal gøre, er det med så mange bogstaver, der er I den farve, den, I spørger, vælger.
Indenfor de forskellige farver (altså inderst inde) skriver I forskellige spørgsmål ud fra eventyrets handling. 

God fornøjelse :)

Keyp eitt hefti at skriva í til uppgávur og notatir!

Bind Fandango 5 inn og set navn á!

Diktat til mandag 27. mai: Hjemme

Den gamle mand kom omsider hjem, da det var tid til aftensmad. Katten havde siddet på det sædvanlige sted på stengærdet og trofast ventet op ham.

Mens manden lavede maden, gik katten rundt og strøg sig om hans ben. Den var spændt på sin middagsmad den aften.

Den gamle satte sig til bords med en tallerken fisk, kartofler og nogle gulerødder. Katten havde også fået fisk i sin skål på gulvet.

Da begge tallerkener var tomme, sprang katten op i mandens skød, mens manden lænede sig mæt tilbage i stolen. Han kløede katten bag øret og denne spandt højlydt og faldt i søvn.

Hjemad

Efter nogle timer med kun få ryk i snøren rejste den gamle mand sig op fra sit fiskerleje ved vandet. En lille ørred var hans fangst. Det var ikke meget, men nok til et måltid til ham selv og hans kat. Lige meget det havde været en dejlig og solrig dag. Han havde kunnet sidde og tænke i fred og ro, nydt fuglenes kvidren i træerne og ændernes leg i vandet. Madpakken var spist op, så nu var det på tide at tage hjem til katten, som nok var sulten efterhånden.

Fornøjet med fisken dinglende i den ene hånd og fiskestangen i den anden gik den gamle mand fløjtende ad stien hjemad.

 

Fangsten

Der var noget, der rykkede hårdt i fiskestangen! Den gamle mand smed sin sandwich fra sig og greb i fiskestangen, før den gled ud i vandet. Det føltes, som noget stort havde bidt sig fast. Den gamle vidste, at han måtte være forsigtig for ikke at miste sin fangst. Han hev langsomt linen ind. Han følte, hvor spændt han var. Han kunne næsten smage den saftige fisk i munden. Det måtte være en stor fisk, så tung den var.

Så så han noget komme op af vandet. Med store øjne så den gamle mand en gammel gummistøvle dingle fra fiskekrogen!

På fisketur

Da den gamle mand kom ned til søen, satte han et sted, hvor han kunne sidde behageligt. Han satte rygsækken mod et træ. Han kom madding på krogen og satte sig på en sten. Derefter kastede han snøret ud i vandet.

Tålmodigt sad den gamle mand og nød det dejlige vejr, mens han ventede på bid. Han tog en kande kaffe og en madpakke ud af rygsækken. Han ville spise et stykke brød i fred og ro. En lille fugl havde sat sig på en grenen af et træ for at vente på, at nogle krummer ville falde ned på jorden. Den gamle mand smilede mod fuglen og smed nogle brødkrummer i fuglens retning.

Pludselig rykkede det i fiskestangen………

Staveord - derefter - rygsæk - madding - krogen - tålmodigt - dejlige - fugl - havde - træ - falde