Næmingar
Danskt

Dette er vores dansk-side. Her kommer der informationer om, hvad vi arbejder med i danskfaget.

Mandage har vi én time, og der arbejder vi med faglig læsning - læser fagtekster om forskellige dyr, lærer begrebet nøgleord, øver læseforståelse m.m.

Onsdage har vi en dobbelttime, og der arbejder vi først med frilæsning i Ælle bælle-bøger og så med grammatik i "Min første danskbog" og diktater.

Faglig læsning

I mandagstimerne læser vi tekster om forskellige dyr - såkaldt faglig læsning. Her er fokus på førviden, læsning og fokus på nøgleord og til sidst opsummering af ny viden.

Vi har indtil videre læst om ræven, pindsvinet, egernet, bien og nu læser vi om haren. Så skal vi læse mere om flagermusen, flodhesten, gorillaen, isbjørnen og slangen. Og så slutter vi med et projekt.

 

 

Navneord - bøjningsformer

Vi skriver diktat i skolen for at træne retstavningen. Vi bruger "Ny diktat for alle" til 3. klasse til at starte med. Det er et differentieret system; trin 1, 2 og 3. Eleverne har fået et kopi af den første diktat "Hans og Grete 1" med hjem (trin 2). Ud fra den vurderer jeg, hvilken bog/trin, de enkelte elever skal have. 

Hvordan øver vi diktat:

  • Læs alle øveordene højt - et for et
  • Prik vokaler og del ordene i stavelser
  • Læs ordene igen; denne gang en stavelse ad gangen
  • Læs et ord ad gangen. Dæk ordet og skriv det på et stykke papir

Vinaliga keypið tílíkt skrivihefti til danskt!

Ælle Bælle-bøger

Vi starter med at læse i såkaldte Ælle Bælle-bøger. Eleverne vælger selv bøger fra kassen, læser, taler om bogen eller på andet vis fremlægger bogen af og til. De har et lille hæfte, som de noterer valget af bøger i, og til sidst har de fået læst 80 bøger! 

13. Januar: Diktat 3 - Prinsessen på ærten (Forbered de grønne ord)