Næmingar
Dansk

Reklamer

Først skal I finde ud af om I skal lave en kommerciel, oplysende eller holdningsorienteret reklame.
Så skal I finde ud af afsender, produkt og modtager.
I skal bruge jeres viden om reklame-teori, når I laver jeres reklame. Det finder I på Indidansk.dk: https://indidansk.dk/analysehjul/reklamebillede/ 

Når I laver reklamen, skal I tage jeres egne billeder, ikke billeder fra nettet.

I skal aflevere den trykte reklame og en tekst, hvor I argumenterer for jeres valg og opbygning på mail: am0206x4@skulin.fo . Det skal næsten være en analyse/fortolkning af jeres reklame, hvor I fortæller, hvorfor I har valgt lige præcis denne reklame.

Grupper

  • Tóra, Silja, Eilen – Mads Nøregaard
  • Ester, Jasmin – Alcohol
  • Ísak, Nóa, Jónsvein - Scootere
  • Astrid og Diana – Perfume
  • Andreas og Jóhannes - Vindmøller
  • Óðin, Christian, Rógvi - Perfume
  • Rósa, Bjarta, Heidi – Sund kost

 

Layout - Essay

Min. 600 ord.
Jeres navn i hovednote + Dansk stil + dato
Skrifttype Times New Roman eller Calibri
Skriftstørrelse 12
Linjeafstand 1½

 

Eksempel på essay

https://soroefterskole.dk/blog/14-fantastiske-essays

Skriveprocessens fem faser

Book-bento


I Book-bento gælder det om at være kreativ og iscenesætte en bog i en kvadratisk form. Book-bento iscenesætter bogen på en måde, som udtrykker din egen oplevelse af bogen, og som skaber en æstetisk og visuel fortælling omkring bogen. Det er vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvordan du gerne vil fremstille bogen, og hvilke ting og stemninger, du synes passer til den.

Spørgsmål, man kan stille sig: Skal bogen ligge på et stykke stof, noget farvet papir eller måske ude i naturen? Vælg baggrund ud fra, hvad der passer til handlingen, hovedpersonen, grundstemningen eller farverne på bogens forside. Hvilke ting og sager kunne fortælle noget om bogens karakterer, handlingen, sted/miljø? Det kan være alt, man synes kunne fortælle noget om bogen, og det kan selvfølgelig også være ting, som er konkret beskrevet i bogen og spiller en rolle. Bogens forside er altid tydeligt synlig i Book-bento.

https://www.laesesporet.dk/sites/default/files/inline-files/book-%20bento%20%281%29_0.pdf

 

Book-mento Eksempler