Næmingar
Føroyskt

Stílur 

Evnið er: Sosialir miðlar

Skrivið fyrst ein inngang. Tað kan eitt nú vera um, hvørjir sosialir miðlar eru og hvørjar tit ungu nýta.

Síðan skulu tit skriva stílin, har tit koma meira inná, hvat tit nýta mest, og hvussu tit ella onnur ung nýta miðlarnar Snapchat, Instagram, Twitter, Messenger ella Facebook. Hvat er gott við sosialum miðlum, og hvat kann vera keðiligt við at samskifta umvegis netið.

Síðan skulu tit skriva, hvat tit fingu burturúr filminum ”Are you lost in the world like me”. Hvør er boðskapurin í filminum? Kunnu vit enda, sum tey í filminum? Hví? Hví ikki?

https://www.youtube.com/watch?v=VASywEuqFd8   

Endi stílin við at taka samanum. Tað kann td vera, at tit heilt stutt siga, hvat tit halda um sosialar miðlar, gott og ringt.

Freistin at lata inn er mikudagin tann 6. des. Nýtið skrift stødd 12 og 1,5 millum linjurnar. Roynið og skrivið 1,5 síður, men tit mugu gjarna skriva meira :) 

Vinarliga sendi stílin til rudi.olsen@skulin.fo 

Próvhoyringin varir 20 minuttir, íroknað próvdøming. Fyrireikingartíðin er 20 minuttir íroknað útflýggjan av tilfari og vegleiðing. Munnliga próvtøkan fevnir um tveir tættir: •Framløga við støði í próvtøkuspurningi í ókendum teksti/tilfari •upplestur og samtala við støði í próvtøkuspurningi í kendum teksti/tilfari. Ókendi teksturin Próvhoyringin er ein samtala ímillum próvtakara og próvhoyrara, og samtalan tekur støði í framløgu próvtakarans av tilfari og próvtøkuspurningi, sum próvtakarin hevur arbeitt við í fyrireikingartíðini. Ókendi teksturin verður settur við støði í evnum, økjum o.tíl., bæði úr kjarnatilfari og ískoytistilfari. Próvhoyrt verður í ókendum og ótillagaðum teksti á umleið 1 ns., ella í samsvarandi vavi, um talan er um annað tekstslag enn skrivaðan tekst. Teksturin verður valdur, so at hann í tema ella á annan hátt er knýttir at evnum, økjum og tíl., sum sambært skjalfestum undirvísingargongdum hevur verið arbeitt við í undirvísingini í 9. flokki. Kendi teksturin Próvtakarin skal lesa 4-5 viðkomandi reglur burtur úr kendum teksti, ið er partur av próvtøkuspurninginum. Lærarin velur hóskandi tekstbrot til upplestur, eisini um próvtøkuspurningurin er annað tekstslag enn skrivaður tekstur. Síðani verður próvtakarin við støði í próvtøkuspurninginum próvhoyrdur í kenda tekstinum. Próvtøkuspurningurin verður settur í lisnum tilfari í 9. flokki.