Næmingar
Tíðindi

Góðu tit øll.

Nú tey flestu av okkum eru send til hús, fara vit at gera okkara besta, soleiðis at tykkara góðu børn kunnu halda áfram at læra. Sikkurt skilagott at tosa við tey um, at tey ikki hava “vanligt frí”, men at tey skulu “ganga í skúla heima”. Vit fara í lærugreinunum føroyskt, støddfrøði og danskt, at leggja út í vikuætlanina, hvat tey skula gera. Tað verður so tykkara uppgáva at eggja, hjálpa og vegleiða teimum so gott tit kunnu. Vit eru eisini tøk, um onkur tykkara tørvar vegleiðing til eitthvørt. Tað ber til at senda t-post, ringja osv.

Vónandi hava tey allarflestu fingið bøkurnar Nem, Blákolluna og Rokning 3B og tí reyðu Rokning bókina, heim við sær. Tað verða tær bøkurnar, vit fara at arbeiða við. Harafturat verða leinkjur til danskt tilfar lagdar á vikuætlanina.

Tit fáa í vikuskiftinum sendandi ein t-post við Office365 logon og loyniorðið hjá tykkara barnið. Tað skula tit brúka, at logga á ibok.nam.fo. Har liggja bøkurnar vit brúka – um tit ikki hava fingið tær heimvið, og eisini eru ein rúgva av Krabbabókum tøkar har.

Um okkurt er ógreitt ella tit ivast í onkrum, so spyrji endiliga.

Góðan arbeiðshug og vit síggjast vónandi skjótt

Blh.

Toymið

 


 

Góðu foreldur og næmingar


Skriv frá leiðslu skúlans er sendur sum t-postur.


Tit frætta nærri frá okkum um hvørji skúlating børnini skula gera næstu tíðina.

 

Alt tað besta
Toymið

Kunning um frídagarnar 17. og 18. februar

Mánadagurin er 17. februar er frídagur, ið er lagdur av skúlanum. Í skúlaárinum 2019/20 eru 2 dagar til taks, ið skúlamyndugleikarnir á staðnum kunnu brúka sum frídagar. Annar verður 17. februar 2020 og hin verður 11. mai 2020.

Týsdagin 18. februar er skúlin stongdur og næmingarnir hava frí, tí øll starvsfólkini eru í Norðurlandahúsinum, har árligi læraradagurin verður hildin.

Góðu foreldur

Mikukvøldið kl 18:00 er jólahald fyri foreldrum á skúlanum. Tykkara børn skula í ár ganga Luciagongu og tí fara vit, at heita á tykkum um at møta soleiðis, at børnini eru á skúlanum í seinasta lagi kl. 17:50. Vit møtast í flokshølunum. Eisini er gott um tey eru í hvítari/ljósari t-troyggju.
Hósdagin er jólahald fyri næmingunum á skúlanum. Jólahaldið byrjar kl. 10:00, men er tørvur á tí, ber til at møta á skúlanum frá kl 8:00. Sigast skal tó, at eingin undirvísing er hósdagin.
Fríggjadagin er kirkjugongd í Argja kirkju kl 10:00. Tó, er tørvur á tí, ber til at møta á skúlanum frá kl 8:00. Aftaná kirkjugongdina hava næmingarnir frí. Eru tað næmingar, ið skula í Klubb kl 12:45, er møguleiki at verða uppi í skúlanum inntil tá. Um tað eru børn sum skula við okkum niðan á skúlan at bíða til Klubb byrjar, send so mær ein t-post fyri at boða frá.

Vit í toyminum ynskja tykkum eini gleðilig jól og eitt gott nýggjár

Toymið

Flogbørn   

So fara vit at kappast. Vit gleða okkum sera nógv til dagin. Næmingarnir møta mikumorgunin kl 8.45 í Høllini á Hálsi. Tey skulu møta í ítróttarklæðum. Har vera nógv børn og tískil verður møgulia torført at finna pláss at skifta í. Neyðugt er at hava innandura skógar at spæla í. 

Lið 1:   Kira Elisa, Marjun, Bastian, Rani,

Lið 2:   Anna, Sára, Markus, Julian, Tormóður,

Lið 3:     Anna Sofía, Noomi, Óli, Ísak,

Lið 4:     Barbara, Viktoria, Finn Erhard, Mathias,

Lið 5:   Eir, Victoria, Lukas, Leon,

Lið 6:   Annabelle, Tóra, David, Rói,

Lið 7:     Marjun Elisabeth, Rebekka, Lív, Jóhan,

Lið 8:     Maud, Petsy, Jógvan, Benjamin, Jónas,

Lið 9:   Baldur, Betty, Dánjal, Petur, Kristtór

Lið 10:  Sanna, Eyð, Levi, Kai Helgi,

Foreldrafundur

Foreldrafundur verður hóskvøldið 3. oktober kl 18:00. Fundurin er í Miðrók og tekur uml. ein tíma.

Toymið

Árliga várframsýningin   

Árliga várframsýningin verður á skúlanum hósdagin 9. mai. Skráin er at finna á heimasíðu skúlans.

Føstulávintshald á SAH

Mánadagin 4. mars 2019 verður føstulávintshald við tunnusláing her á skúlanum.

Næmingarnir møta grýluklæddir kl. 9:00. Skúlin letur upp áðrenn kl. 8, um onkur hevur brúk fyri at møta fyrr.

Um viðrar verður farið til gongu, sum vit plaga, og aftaná fara vit upp á gólv.

Okkurt leskiligt verður at fáa, og ársins grýlur verða valdar.

Tað er vanlig skúlagongd týsdagin 5.mars.

Verkstaðarundirvísing

Restina av hesari vikuni og komandi viku, er undirvísingin í flokkinum skipað í verkstøð. Tað eru 10 ymisk verkstøð og næmingarnir náa 2 ella 3 verkstøð hvønn dag. Verkstøðini eru m.a. støddfrøði, heimstaðarlæra og føroyskt. Børnini eru hesar dagarnar býtt í bólkar við 4 næmingum. Vanliga skemaði er hesar dagar niðurlagt og tí er ikki vanligt heimaarbeiðið hesar dagar. Tó er ítróttur sum vanligt komandi týsdag! Gott er um børnini hava pennahús við litblýantum ella tussjum við.

Blh.
Toymið

Pappírsklipp

Her er leinkjan til tær vøkru flykrurnar vit hava roynt at klipt í dag:

https://www.youtube.com/watch?v=YeR5p8OocUE

Føroyskur dansur

Hvønn mánadag kl 10.45 dansa vit føroyskan dans saman við hinum flokkunum í grunddeild. Vit kvøða Kall og Svein ungi, Øskudølgur og sópungakonan, burtur á heiði, veturin komin, Nykursvísan og fram vit føstu venja vit Flóvan Bænadiktson.

Góðu foreldur at næmingum í 2.flokki


Komandi hósmorgun 6.desember kl. 8.15 koma vit at taka lesiroyndir av øllum næmingum í 2.flokki. Næmingarnir kenna royndina og hava verið til eina undanroynd í mai mánaði. Kanningin eitur OL64, ið stendur fyri orðalesing, har næmingarnir skulu lesa 64 orð og skriva eina striku á tað myndina, ið passar til orðið. Kanningin tekur 15. minuttir.

Vónandi verða næmingarnir mettir og væl hvíldir henda morgun

Vinarliga Liljan, serlærari og lesivegleiðari og Anna, serlærari.

Tíðindi úr 1. flokki

Góðu tit.

Á hvørjum árið er tað 2. flokkur, ið pyntar stóra jólatræið á skúlanum. Í ár er tað tískil vit, sum skula gera pynt og hanga upp. Tað ætla vit at gera í morgin og fríggjadagin. Vit fara tí at heita á tykkum, um at hyggja eftir um børnini hava saks, límstift og alt hitt í pennahúsinum. Annars er bert neyðugt, at hava lítlan og stóran matpakka við í skúla báðar dagarnar:-)

Hohoho
Toymið

Eingin skúlagongd týsdagin 6. novembur


Týsdagin 6. Novembur skipa Mentamálaráðið og Nám í felag fyri ráðstevnu fyri lærarum og leiðslum, við heitinum: "Tey 17 heimsmálini fyri burðardyggari menning". Tí er eingin skúlagongd og næmingarnir hava frí.

Frítíðarskúlin tekur tó í móti næmingum úr 0., 1. og 2. Flokki.

Meira kann lesast á heimasíðuni hjá Frítíðarskúlanum.

Hey tit

Árligi rennidagurin verður í morgin! Vanlig undirvísing er 1. og 2. tíma og so fara vit øll at renna. Latið børnini í eftir veðrinum og í fóttoy sum til ber at renna í. Lesið meira á leinkjuni niðanfyri:

 http://sah.fo/?p=newsgroup&_sp=newsarticle&_NewsarticleId=187

Blh. Toymið

Góðu foreldur 


Foreldrafundur verður miðkudagin 5. september kl 17:00. Vit fundast í Miðrók á skúlanum, og vit eru liðug í seinasta lagi kl 18:00.

Vit gleða okkum at síggja tykkum.

Vinaliga
Toymið

Góðu tit øll

Eftir eina langa og vónandi góða summarfrítíð, byrja vit aftur hósdagin 16. aug. Næmingar møta kl 10:00 og eru bert í skúla til kl 11:00 henda fyrsta dagin í 2. flokki.

Vanlig undirvísing byrjar fríggjadagin kl. 8:00.

Vit gleða okkum at síggja tykkum

Toymið
 

Kunning um ítrótt

Nú fara vit í holt við at svimja. Vit svimja á gamla "Argjaskúla". Vit hava býtt børnini í smáar bólkar, tí at vit halda at trygdin skal vera í hásæti, og tí at vit meta, at næmingarnir tá fáa sum mest burturúr. Tí fara vit at heita á tykkum um at hava bæði ítróttar og svimjuklæði við týsdagar. Bólkarnir eru hesir:

Reyður bólkur: Marjun, Anna, Monika, Arina, Betty, Marjun Elisabeth, Maud,Sanna, Eir, Sára, Kira Elisa. 

Ljósareyður bólkur: Annabelle, Anna Sofía, Rebekka, Noomi, Lív, Petsy, Tóra, Barbara, Viktoria og Eyð.

Bláur bólkur: Baldur, Kristtór, David, Levi, Liviu, Dánjal, Kai Helgi, Esekiel.

Grønur bólkur: Ísak, Benjamin, Lukas, Jóhan, Markus, Mathias, Tormóður, Julian.

Svartur bólkur: Petur, Bastian, Finn Erhard, Jónas, Óli, Leon, Rani, Rói.

 

Telefonketur

So eru telefonketurnar komnar á heimasíðuna. Tvær eru gjørdar, ein fyri gentur og ein fyri dreingir. Tit finna tær við at trýsta á Telefonketa undir 1. flokkur. Sig frá um okkurt er komið skeivt fyri. Um tit hava hug at taka tær niður og skriva tær út, so liggja tær sum PDF niðast á somu síðu.

Toymið

Foreldraumboð í 1. flokki

Paula N. Thomassen, mamma Róa Neshamar Thomassen

Bjarta R. av Húsabrúgv, mamma Eyð av Húsabrúgv

Helga A. Jacobsen og Anton Jacobsen, foreldur hjá Lív Malan Jacobsen

Kontaktpersónar hjá 1. flokki

Jóanes: Annabella, Anna, Anna Sofía, Arina, Barbara, Betty, Eir Elisa, Eyð, Kira Elisa, Lív, Baldur, Bastian, Benjamin, Dánjal, David, Esekiel, Finn Erhard, Ísak, Jóhan og Jónas

Nina: Marjun Elisabeth, Marjun, Maud, Monika, Noomi, Julian, Kai Helgi, Kristór og Liviu

Eyðbjartur: Petsy, Rebekka, Sanna, Leon, Levi, Lukas, Markus og Mathias

Rakul: Sára, Tóra, Viktoria, Óli, Petur, Rani, Rói og Tormóður