Næmingar
Føroyskt

Føroyskt í 7.a

Lærarar eru Jútta Reynslág og Katrin D. Kristiansen

5 tímar eru í føroyskum um vikuna, sum eru býttir millum munnligan, skrivligan og málsligan part. Eisini skulu skrivligar heimauppgávur latast inn javnan. Og fara vit at lesa onkra skaldsøguna gjøgnum skúlaárið. 
Seinast í skúlaárinum skal flokkurin royna seg við í munnligari og skrivligari roynd í føroyskum!

Flokkurin hevur fingið skaldsøguna "Undur" at lesa í føroyskum. Hóast bókin er rúgvusmikil, so er hon løtt at lesa við sera stuttum kapitlum. Tvær ferðir um vikuna stendur, hvussu langt øll skulu vera komin, tí vit fara at arbeiða sporadiskt við henni. Tí er gott, um tit lesa hvønn dag í henni, so tað ikki verður so nógv uppá ein gang. 
Tað er fínt at lesa saman við vaksnum, um man hevur torført við at lesa. Hetta er ein sera góð bók, ið kann geva okkum nógv. Góðan lesihug :) 

STÍLUR latast inn mánadagin 23. sept. 2019:

Skriva eina nýggja søgu um "ÁBAL", sum er nútímans. Set hann inn í okkara tíð við teimum viðurskiftum, sum eru nú. Men søgugongdin skal vera lík tí gomlu! 

Dømi: Ábal kann vera skilsmissubarn, fluttur á barnaheim e.l. Tarvurin kann vera aðrar hóttanir sum t.d. rúsevni, motorcross e.a. Hann kann hava onkra diagnosu ella aðrar avbjóðingar, ið vit í dag seta navn á osfr. Søgan skal moderniserast men søgugongdin skal kennast aftur. Sjálvandi skulu tit ikki í smálutir eins og søgan "Ábal" fer.


Telduskrivað. Uml. 1 síða (400 orð), Skr.st. 12. 1½ glopp millum reglurnar!